سرور هادیان | شهرآرانیوز؛ برخی شهروندان از دریافت مبلغ اضافه برای پلاستیک در نانواییها اعتراض دارند. به گفته آنها در دستگاه نانینو نرخ هر عدد پلاستیک هزار تومان تعیین شده است، اما برخی نانوایان به شهروندان در ازای ثبت یک عدد نان اضافه، پلاستیک میدهند. این مسئله سبب شده تا هر عدد پلاستیک برای مردم دو تا سه هزار تومان تمام شود.
از طرفی نانوایان میگویند که قیمت پلاستیک افزایش زیادی داشته و باید مبلغ روی دستگاهها اصلاح شود، با این حال شهروندان هم میگویند هر چقدر پلاستیک گران شده باشد، قیمت هر عدد آن به دو تا سه هزار تومان نرسیده است. مطابق دادههای بازار، قیمت هر کیلوگرم پلاستیک نان در حال حاضر کیلویی حدود ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان است.
هر چند وزن پلاستیکهای مختلف متفاوت است، با این حال به طور متوسط قیمت هر پلاستیک برای خریدار ۸۵۰ تا ۸۷۵ تومان تمام میشود. در حال حاضر که هر عدد پلاستیک در دستگاه نانینو هزار تومان است، در عمل حاشیه سود اندکی هم برای نانوا در نظر گرفته شده است. با این حال برخی نانوایان به همین میزان سود راضی نبوده و هر عدد پلاستیک را به قیمت یک عدد نان عرضه میکنند.
رئیس اتحادیه پلاستیک و مشمع مشهد با تأکید بر افزایش درخورتوجه هزینههای تولید، نرخ هزار تومانی پلاستیک در نانواییها را منطقی دانست و گفت: با توجه به قیمت روزانه مواد اولیه، هزینه دستمزد و دیگر عوامل، نرخ فعلی با واقعیت بازار همخوانی دارد.
حامد پاویرپور در گفتوگو با شهرآرا افزود: یک کیلو پلاستیک حدود ۱۰۵هزار تومان قیمت دارد و از هر کیلو، ۱۲۰عدد پلاستیک به دست میآید؛ بنابراین نرخ فروش هر کیسه نایلون حدود هزار تومان است.
همچنین محمدرضا عباس پور، رئیس جهاد کشاورزی مشهد، از اجرایی نشدن مصوبه جمع آوری کیسههای پلاستیکی از نانواییها انتقاد کرد و گفت: با وجود مصوبه کارگروه بهداشت مبنی بر حذف پلاستیک و جایگزینی کیسههای پارچهای، این طرح تاکنون اجرا نشده است. وی افزود: در کارگروه آرد و نان، مقرر شد پلاستیکها از نانواییها جمع آوری و به جای آن، کیسههای پارچهای توزیع شود که شهروندان با پرداخت یک باره هزینه آن، بتوانند بارها از آن استفاده کنند.
رئیس جهاد کشاورزی مشهد با انتقاد از نرخ فعلی پلاستیک در نانواییها گفت: در بسیاری از نانواییها هزینه پلاستیک هزار تومان است که این رقم حتی برای پلاستیک نیز گران محسوب میشود. نرخهای فعلی منطقی نیست و بررسیهای لازم در این زمینه انجام خواهد شد.
با وجود افزایش هزینههای تولید و گرانی مواد اولیه، شواهد نشان میدهد که قیمت واقعی هر عدد پلاستیک به دو تا سه هزار تومان نمیرسد. از این رو فروش پلاستیک با قیمتی معادل یا حتی بیشتر از نرخ نان اقدامی توجیه ناپذیر است. استمرار چنین روندی نارضایتی شهروندان را در پی داشته و ضرورت ورود و نظارت جدی دستگاههای مسئول برای سامان دهی و اصلاح این رویه را دوچندان کرده است.